Ezekre figyelj mielőtt fotókat rendelsz | Fényképelőhívás

ujlogo.png

Digitális fotókidolgozás- Fényképlabor.hu

 

Ezekre ügyelj mielőtt fotókat rendelsz!

 

A legtöbb fényképlaboros oldal sajnos nem szolgáltat kellő, vagy éppen megfelelő információt olyan negatív dolgokról, amik esetleg ronthatják az "imidzsüket" pedig hiányos információk elhagyásával, az utólagos panaszok könnyedén elkerülhetőek lennének. Egy kis odafigyeléssel könnyedén megakadályozhatod magadat, és pénztárcádat a kellemetlen helyzetektől, mert a szép és minőségi fénykép nekünk és neked is érdeked!

Vegyünk akkor sorban minden fontos információt amire szükségünk lehet:

 

  • Milyen felbontású fényképekre van szükséged a megfelelő minőségű fényképek előhívásához? Érdemes 12 Megapixel vagy feletti fényképek feltöltésével kínlódni?

 

Természetesen a megfelelő fényép méret nem elhanyagolható fénykép kidolgozás során, az ajánlott felbontás pl.: 10x15cm-es fényképnél 1000x1500 pixel. Ez a számítás az összes fényképnél alkalmazható tehát elég a kiválasztott méretet oldalait beszorozni 100 szoros értékkel. Vagyis: 9x13cm = 900x1300 pixel, 10x15 cm = 1000x1500 pixel stb... így már tudunk viszonyítani a megfelelő képmérethez.

A minimális felbontás számításához, amit még teljesen jól tolerál a szemünk, a fenti értékek felével kalkuláljunk. Tehát a kívánt képméretet 50-nel szorozzuk meg... Ez 10x15-ös képméret esetében 500x750 pixel-t jelent! Ez tehát az az érték aminél ha kisebb a fényképünk mérete, már jelentős minőség romlás esélye áll fent!

 Tovább a digitális fotókidolgozás rendeléshez....

 


keparany.jpg

Fontos tudni még, hogy a képméret mellett a fényképeknek változó arányaik vannak. Ez azt jelenti, hogy a digitális fénykép mérete másképpen jelenhet meg nyomtatáskor, mint ahogyan a monitoron látjuk. Ez azért van, mert különböző digitális eszközeink mind más-más kijelzővel rendelkeznek. Abban az esetben tehát, ha a fénykép mérete eltér a nyomdai és egyéb fotólaborokban használatos gyári méretektől a fényképről ezek a részletek lemaradnak, hiszen nem fér rá a kiválasztott papír képre. Ilyenkor több féle megoldás létezik.

 

 

- A levágás mértékét arányosan el lehet tolni.

 

- A fényképet arányosan a papírképre lehet "zsugorítani" - nyilván ez esetben a fénykép különbözeti részei nem levágódnak, viszont a lenyomat nem fogja teljes mértékben lefedni a papírlapot, emiatt ezek a részek fehér színűek maradnak

 

- A papír méretet állítjuk a fényképhez - (Ez az eljárás nem indokolt, és nem utolsó sorban nem túl esztétikus hogy más és más méretű fényképeink vannak)

 

Bővebben a fénykép arányokról itt olvashatsz, vizuálisan szemléltetve.

 

  • Mit tehetek, hogy a fényképem megfelelő arányú legyen a kiválasztott papírképekhez?

 

Természetesen van lehetőség korrigálni a fényképeket a megrendelés elküldése előtt, így elkerülhetőek azok a kellemetlen pillanatok, amikor észre vesszük, hogy fényképeinkről esetleg fontos részletek is lemaradtak! Remek megoldás erre egyszerű képszerkesztőkkel megvágni a fényképeket a megfelelő arányra! Magyar nyelven pl.: A Google Picasa segítésével, vagy angol nyelven a Quick JPEG Resize and Crop ingyenes fénykép vágó eszközzel, tehetjük meg!

 

A papírképek színei olyanok lesznek, mint a monitoromon, vagy a TV képernyőjén?

 

Természetesen a papírképek szépek és a legtöbb esetben vissza is adják azt a minőséget amit a monitoron látunk, azonban fontos tudnunk, hogy a mai monitorok, és a legtöbb TV már olyan fejlett technikával rendelkezik ami feljavítja a fényképek színeit, így minden színt és kontúrt élesebbnek látunk, kinyomtatott fényképek esetében azonban a természetes fényekre hagyatkozunk, így fontos hogy adott színek akár eltérő árnyalatúak is lehetnek.

 

 Tovább a digitális fotókidolgozás rendeléshez....

 

 


AKCIÓS ÁRAINK ÉRVÉNYESSÉGE:
 

 akciós képkidolgozás

 

A mai napon Salamon napja van

igazolvanykep keszites banner

Copyright © 2020. Fenykeplabor.hu
:
A bevásárlókosara jelenleg üres.

 

 

 

Joomla inotur Finland